Mađarice nadjačale Hrvatsku u Györu

MAĐARSKA – HRVATSKA 2:0 (1:0)
Kvalifikacije za EP, Skupina 5.
Stadion Gyirmoti, Györ.

Sutkinja: Z. Kovačova (Slovačka)

Strijelci: 1:0 – Jakabfi (43′), 2:0 – Jakabfi (86′)

Mađarska: Szocs, Csiszar, Toth, Szabo, Vago (od 85′ Szuh), Papp, Jakabfi, Szarvas (od 63′ Smuczer), Talosi, Zeller, Zagor (od 46′ Sipos). Izbornik: E. Marko

Hrvatska: Bačić, Čop (od 59′ Bojčić), Balog, Nevrkla, Joščak, Baban (od 67′ Bošnjak), Rudelić, Landeka, Šundov, Šalek, Lojna (od 78′ Maltašić). Izbornik: Z. Kolak.

Hrvatska ženska reprezentacija po drugi je puta poražena u borbi za odlazak na europsku smotru naredne godine, a bolja je u petak u Györu bila domaća Mađarska.

Mreže su mirovale do 43. minute, a tada je na asistenciju Szarvas pogodak postigla Jakabfi, koja je precizna bila i u listopadskom ogledu istih protivnica u Osijeku.

Ista je igračica naposljetku potvrdila mađarsko slavlje, golom za konačnih 2:0 u 86. minuti dvoboja, ovoga puta na dodavanje Zeller.

Izjave:
„Bila je to teška, prava kvalifikacijska utakmica u kojoj su se Mađarice bolje snašle od naših igračica. Vidjela se veća razina profesionalnosti kod njih, premda su posjed lopte i prilike bili na našoj strani. Međutim, problem je realizacija, da smo bolje reagirali u nekim situacijama i rezultat bi bio bolji“, sažeo je izbornik Hrvatske Zvonimir Kolak.

„Ipak, ukupan dojam ostaje da smo imali svoju šansu. Moramo još mnogo raditi, posebno na fizičkoj spremi i na koncentraciji. Došli smo do razine na kojoj se traži mnogo veća profesionalnost kako bi se otišlo na željeno Europsko prvenstvo“, dodao je.

Kapetanica Iva Landeka nije skrivala razočaranje unutar hrvatske ekipe zbog ovakvog rezultata.

„Sve u svemu, bilo je jako loše i osjeća se veliko razočaranje, provlači se kroz atmosferu u našem hotelu. Željele smo nešto postići, otići na Europsko prvenstvo, ali nakon ovog poraza šanse su nam znatno manje. Međutim, nećemo odustati, probat ćemo dobiti obje utakmice protiv Rusije i možda se naposljetku ipak kvalificirati“.

 

Za četiri dana, u utorak 12. travnja, Hrvatska gostuje kod Njemačke, koja je u petak uvjerljivo pobijedila i Tursku (6:0).

Kvalifikacije za EP, Skupina 5:
1. Njemačka 15 (5)
2. Mađarska 7 (5)
3. Hrvatska 7 (5)
4. Rusija 4 (3)
5. Turska 1 (6)

Quelle: Mađarice nadjačale Hrvatsku u Györu – Hrvatski nogometni savez

Quelle: KOLAK: „IMALI ŠANSU, PROBLEM JE REALIZACIJA