DOMOVNICA 2014. Profesionalne sportašice! (Kristina Sundov)

Poznata hrvatska nogometna reprezentativka Kristina Šundov rođena je 1986. u Splitu. Svoju bogatu nogometnu karijeru počela je igrajući za NK Stobreč, NK Split, NK Dinara – Knin, ZNK Dalmacija- Kaštel Stari, ZNK Marjan Split i NK Kaštela. kristina-sundovJuniorsku karijeru nastavila je u Švicarskoj, gdje je dvije godine igrala za FFC Zuchwil 05, a potom nastavila u seniorskoj momčadi istog kluba. Dobrim igrama privukla je pažnju većih klubova pa je nastavila igrati u FC Rot-Schwarz Thun, FC Thun pa potom i u FC Basel. Iz Švicarske se preselila u Nizozemsku ligu, SC Telstar VVNH gdje je uspješno odigrala jednu sezonu. Od početka ove sezone brani boje „Zebra“ MSV iz Duisburga. Kristina se jako dobro snašla i u njemačkoj ligi, a dugogodišnja je članica hrvatske ženske nogometne reprezentacije.

Izbor najpopularnijih Hrvata u iseljeništvu u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla za nagradu “Večernjakova Domovnica 2014.”, započeo je objavljivanjem oglasa za prikupljanje nominacija u Večenjem listu, a potom i objavom imena nominiranih. Večernjakovi čitatelji nominirali su svoje kandidate, a stručni žiri je odabrao one za koje je pristiglo najviše nominacija i glasova žirija. Sada slijedi glasovanje putem nagradnog kupona, kojeg Večernji list objavljuje svaki dan na svojim inozemnim stranicama. Kao medijski partner Večernjakova izbora, portal Fenix-magazin.com će, kao još nekoliko partnerskih portala izbora, predstavljati nominirane kandidate dan nakon što oni budu predstavljeni u tiskanom izdanju Večernjeg lista. Stoga, pratite tiskano izdanje Večernjeg lista i naš portal, upoznajte nominirane kandidate i glasajte za njih na orginalnim kuponima iz Večernjaka te osvojite jednu od vrijednih nagrada sponzora Domovnice.

Dah carskog vremena u Bad Homburgu

DOMOVNICA_2014_nominacije-bez-MandzukicaTradicionalni Večernjakov izbor održati će se u subotu, 08.ožujka 2014. godine u ranijoj rezidenciji njemačkih careva a današnjoj Kongresnoj dvorani Kurhaus u Bad Homburgu. Ovogodišnja, osma po redu, Večernjakova Domovnica, održat će se pod visokim pokroviteljstvom gospođe Darije Krstičević, predstojnice Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Uz prijateljske gradove Dubrovnik i Bad Homburg, potporu izboru i ove godine pruža udruga “Kroatienhilfe Hochtaunus e. V.”

Izvor: http://fenix-magazin.com