Kristina Šundov potpisala za MSV Duisburg

MSV Duisburg ima tri nove igračice u svom sastavu. Agatu Tarczyńska, Patrycji Pozersku i našu Kristinu Šundov. Djevojke su potpisale ugovor do ljeta 2015. godine. Prvu prvenstvenu utakmicu Šundov će u Zebrama odigrati 16. veljače protiv Bayer Leverkusena.

Kristina Šundov je za Hrvatsku odigrala 27 međunarodnih utakmica i jedna je od najboljih hrvatskih nogometnih reprezentativki. Šest godina je igrala u švicarskoj prvoj ligi, između ostalog za FFC Zuchwil 05, FC Thun i FC Basel. Potom se preselila u nizozemski FC Telstar1963 koji se natječe u 1. nizozemsko-belgijskoj ligi za žene.

Lijepa Kike kako su je zbog njene specifične ljepote prozvali u svijetu sporta je svoj nogometni put započela u NK Stobreč i NK Dinara. Skupljala je iskustvo u nekoliko važnijih hrvatskih i europskih klubova te postala vlasnica trenerske UEFA A licence. Kristina, kaže, da je još u djetinjstvu zavoljela ovaj muški sport, te kako je nikada zapravo, nisu zanimale lutkice i haljinice.

Otkriva kako je svojedobno svoju žensku stranu krila kratkom kosom. No, to je bilo nekada. Danas joj muški kolege zavide na brojnim uspjesima, a žene na ljepoti.

Jedna od najiskusnijih reprezentativki nedavno je ostala iznenađena jer nije dobila poziv u žensku reprezentaciju Hrvatske, kada je Hrvatska igrala na stadionu FSV Frankfurt protiv Njemica treću kvalifikacijsku utakmicu za SP 2015 u Kanadi. Nije to bio samo šok za Kristinu već i za njene kolegice koje nisu znale razlog takve odluke hrvatske izbornice Marije Margarete Damjanović.